Schema: ééndraadschema

Eendraadschema van het dossier elektrische installatie
Een ééndraadschema is een schematische voorstelling van de vaste stroominstallatie. Deze houdt geen rekening met de plaats van het elektrische materiaal. Wel vermeldt het de spanning en aard van de elektriciteit.

Elke elementaire stroombaan en verbinding wordt weergegeven in het eendraadschema: de leidingen, doorsneden, aantal geleiders, wijze van plaatsing, schakelaars, contact-, verbindings- en aftakdozen, lichtpunten enz. Hierbij moeten de lichtpunten en dozen genummerd worden: je begint te tellen vanaf de bescherminrichting tegen overstroom van de elementaire stroombaan. Iedere elementaire stroombaan moet eveneens aangeduid worden, met name met een hoofdletter.

Daarnaast vermeldt het eendraadschema de naam, hoedanigheid en het btw-nummer van de uitvoerders van de installatie. Ook het adres van de elektrische installatie en dat van een erkend controleorganisme worden erin opgenomen.

Ga je voor een nieuwe elektrische installatie of breng je belangrijke wijzigingen of uitbreidingen aan? Dan moeten de uitvoerders een nieuw eendraadschema opstellen.

volgende  »

   
 

d-plan
info@d-plan.be

T/F 054 422 966
GSM 0476 987 436

Onkerzelestraat 56
9500 Geraardsbergen

BTW BE 0867788031
ERKENNINGSNR.
KBC BANK 737-0137854-60
 
     
artMania webdesign